• Stadskantoor te Leeuwarden
  • Stadskantoor te Leeuwarden
  • Stadskantoor te Leeuwarden

Stadskantoor te Leeuwarden

Stadskantoor te Leeuwarden

Bij het nieuwe stadskantoor in Leeuwarden is er gekozen om de lucht in de ruimten tochtvrij in te blazen middels 314 stuks Plafair luchtverdeelpanelen van BLT Luchttechniek

Adviesbureau Sijperda-Hardy zag een ideale mogelijkheid om het textiele paneel te integreren in een akoestische plafondstrook samen met de verlichting en de regelapparatuur (PIR sensor). Het paneel vormt één geheel met de plafondstroken en middels het low-impuls-principe wordt de lucht langs de gevel met hele lage luchtsnelheden toegevoerd.

In het openbare zitgedeelte zijn de panelen geïntegreerd in het systeemplafond. De luchtdichte textiele plenums zijn boven het plafond doorgekoppeld, waardoor er textiele inblaasstroken van 3,6m x 0,6m ontstaan. Het doorkoppelen van de plenums maakt het mogelijk om 3 panelen te 'voeden' met één luchtzijdige aansluiting.

Mede door de betrokkenheid van van Wijnen Gorredijk is het eindresultaat er één om trots op te zijn! Koninklijke Damstra Installatietechniek verzorgde in onder aanneming van Van Wijnen Gorredijk de E & W installaties.