• De Groot Installatiegroep Hengelo
  • De Groot Installatiegroep Hengelo

De Groot Installatiegroep Hengelo

De Groot Installatiegroep Hengelo

Toepassing 47 stuks Plafair luchtverdeelpanelen bij het eigen pand van De Groot Installatiegroep te Hengelo.

Als je een specialist bent in de installatiebranche wil je het zelf ook goed voor elkaar hebben. Of het nu gaat om de technische installaties, brandbeveiliging of het binnenklimaat. Bij De Groot Installatiegroep in Hengelo vonden ze dat ook en dat leidde er onder meer toe dat de tijdens een grondige renovatie ook de luchtbehandeling onder de loep werd genomen. Met als resultaat: de wervelroosters vervangen door de Plafair textiele luchtverdeelpanelen van BLT Luchttechniek. In diverse kantoorruimten werden er 47 gemonteerd.

Prima resultaat

Peter Reilink, hoofd afdeling werktuigbouw bij De Groot Installatiegroep: ‘We hadden nog wel eens klachten over het binnenklimaat. Te warm, te koud of tocht. Een bekend fenomeen maar daar is natuurlijk iets aan te doen. We kenden BLT wel van de luchtzakken maar deze textiele luchtverdeelpanelen waren nieuw voor ons. In een van de nieuwe kantoren hebben we er een paar aangebracht en het resultaat was prima. Geen klachten meer.’ Maarten van den Boom, accountmanager BLT Luchttechniek vult aan: ‘We zien dat de belangstelling voor Plafair blijft toenemen. Niet zo vreemd als je kijkt naar het gemak waarmee de panelen toegepast kunnen worden. Uitwisselbaar, gemakkelijk te vervangen en eenvoudig te monteren. Naast het verhelpen van bestaande tochtproblemen komen de textiele panelen nu ook steeds vaker in beeld bij grootschalige projecten zoals bijvoorbeeld onlangs nog bij het stadskantoor van Leeuwarden waar 312 Plafair luchtpanelen zijn aangebracht. Tochtproblemen voorkomen is immers nog altijd beter dan genezen.’

Het textiele Plafair luchtverdeelpaneel is een doorontwikkeling van de standaard luchtverdeelslangen van BLT Luchttechniek. Door de geheel vlakke onderzijde vormt het paneel als het ware één geheel met het systeemplafond. Het valt nauwelijks op. Het oppervlak is geheel luchtdoorlatend wat resulteert in een gelijkmatige inblaas van geconditioneerde lucht met lage luchtsnelheden. Tochtvrij. Zoals het is bedoeld.