Eigenschappen

Plafair luchtverdeelpanelen

Het textiele Plafair Luchtverdeelpaneel is een afgeleide van de standaard luchtverdeelslang. Luchtverdeling door textiele luchtverdeelslangen heeft zich de afgelopen 15 jaar bewezen als een van de meest ideale oplossingen om geconditioneerde lucht tochtvrij en efficiënt in verblijfsruimten te brengen.Een van de belangrijkste kenmerken van het paneel ten opzichte van de luchtverdeelslang is de geheel vlakke onderzijde waardoor deze een strakke eenheid met het systeemplafond kan vormen. Het systeemplafond wordt doorgaans in het wit uitgevoerd. Met de Plafair luchtverdeelpanelen kunnen één of meerdere kleuren aan het systeemplafond worden toegevoegd. Uiteraard is een minder opvallend wit luchtverdeelpaneel ook mogelijk.De textiele onderzijde van het Plafair luchtverdeelpaneel is gemaakt van het materiaal Trevira CS (TCS) en geweven in High Dust Capacity kwaliteit. Dit materiaal is gecertificeerd als brandklasse B1, conform DIN 4102, deel 1.
Het aansluitplenum is ook van textiel, maar dan luchtdicht en is in dezelfde brandklasse vervaardigd. Het plenum is flexibel waardoor bovenliggende obstakels niet direct tot een probleem hoeven te leiden. Het plenum kan zich zetten naar de beschikbare ruimte.

Werkingsprincipe

De textiele onderzijde van het Plafair luchtverdeelpaneel is luchtdoorlatend over het gehele oppervlak. Hierdoor
ontstaat een gelijkmatig uitblaaspatroon met een zeer lage luchtsnelheid. De basis uitvoering van het ventilatie- paneel wordt toegepast voor isotherme of gekoelde toevoerlucht. Afhankelijk van het temperatuurverschil tussen de inblaaslucht en de ruimtelucht zal, door het verschil in dichtheid, de gekoelde inblaaslucht langzaam de verblijfszone bereiken. In feite is hier sprake van een verdringingssysteem met beperkte menging in de randzone. Door de toevoeging van de gepatenteerde Directional Flow Control (DFC), gelaserde perforaties, ontstaat een meer inductief uitblaaspatroon. Dit zorgt voor de mogelijkheid om het Plafair luchtverdeelpaneel ook toe te passen als niet alleen gekoelde maar ook verwarmde lucht toegevoerd moet kunnen worden.